Situaties in het strafrecht:

De Strafrechtswinkel Tilburg is gespecialiseerd in het geven van juridisch advies op al uw strafrechtelijke vragen. Naast de adviserende rol van onze juristen, kunnen wij ook processtukken opstellen voor u opstellen en u bijstaan tijdens op zitting. Bijgaand treft u enkele veel voorkomende situaties waarin wij cliënten bijstaan. Mocht uw situatie hieronder niet vermeld staan, schroom dan vooral niet om alsnog contact met ons op te nemen.

Ik heb een strafbeschikking ontvangen 

Heeft u een strafbeschikking ontvangen? Een strafbeschikking noemen we ook wel een boete. U kunt de strafbeschikking zien als een voorstel van de officier van justitie. De officier is van mening dat u schuldig bent aan een strafbaar feit en doet u een voorstel. Als u het voorstel van de officier accepteert is de zaak daarmee gesloten. Er zijn veel strafbare feiten waarvoor u een strafbeschikking kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan verstoring van de openbare orde. 

Als u het niet eens bent met de strafbeschikking kunt u in verzet gaan. Bij De Strafrechtswinkel Tilburg helpen wij u bij het opstellen van het verzet. Wel is het belangrijk dat u na het ontvangen van een strafbeschikking zo snel mogelijk op ons inloopspreekuur langskomt. Dit is omdat u niet te lang kunt wachten om in verzet te gaan. gezien de beperkte termijn om in verzet te gaan. 

Ik ben uitgenodigd voor een politieverhoor 

Als u verdacht wordt van een strafbaar feit, houdt de politie u niet altijd op straat of thuis aan. Het kan ook dat u een brief ontvangt waarin u wordt uitgenodigd voor een politieverhoor. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan bent u niet verplicht om te verschijnen. Toch is het in de meeste gevallen wel verstandig om naar het verhoor te gaan. Dit voorkomt dat de politie u alsnog aanhoudt op een datum of tijd dat het u niet goed uitkomt. 

Het voordeel van een uitnodiging voor een politieverhoor is dat u zich goed kunt voorbereiden. Bij De Strafrechtswinkel Tilburg helpen wij u met de voorbereiding op het politieverhoor. We geven antwoord op al uw vragen. En als u dat wilt, staan we u bij tijdens het verhoor. 

Ik ben uitgenodigd voor een TOM-zitting 

Een uitnodiging voor een TOM-zitting betekent een gesprek met de Officier van Justitie. Vaak denkt de Officier van Justitie dat er voldoende bewijs is en dat de zaak kan worden opgelost zonder de rechter. De officier doet u tijdens de zitting een voorstel. Als u dit voorstel accepteert en de voorwaarden uit het voorstel naleeft is de zaak daarmee gesloten. 

Het is niet verplicht om te verschijnen op een TOM-zitting. U kunt er ook voor kiezen om uw zaak door een rechter te laten beoordelen. In bepaalde gevallen kiest een officier van justitie voor een TOM-zitting als er weinig bewijs is. Daarom is het ook voor een TOM-zitting verstandig om vooraf juridisch advies te krijgen. De Strafrechtswinkel Tilburg helpt u met het beantwoorden van al uw vragen. Daarnaast adviseren wij u of het al dan niet verstandig is om akkoord te gaan met een TOM-zitting. Ook kunnen wij u in bepaalde gevallen bijstaan tijdens de TOM-zitting of doorverwijzen naar een advocaat die u kan bijstaan. 

Ik heb een dagvaarding ontvangen 

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Een dagvaarding is een officiële oproep om voor de rechter te komen. In de dagvaarding staat niet alleen waar en wanneer u verwacht wordt, maar ook van welk feit u verdacht wordt. De Strafrechtswinkel Tilburg helpt u met de voorbereiding op uw rechtszaak. In bepaalde gevallen kunnen wij u ook vertegenwoordigen òf doorverwijzen naar een advocaat die u kan bijstaan.